De zon komt terug, 1e berg wandeling - Reisverslag uit Otura, Spanje van Marie-Jose en Eric Drijver - WaarBenJij.nu De zon komt terug, 1e berg wandeling - Reisverslag uit Otura, Spanje van Marie-Jose en Eric Drijver - WaarBenJij.nu

De zon komt terug, 1e berg wandeling

Door: Eric

Blijf op de hoogte en volg Marie-Jose en Eric

24 Mei 2023 | Spanje, Otura

Wederom rustig aan opgestaan, we beginnen te wennen aan een vakantie ritme. Ontbeten, nog wat gelezen en toen naar Monachil in de Siërra Nevada. Onderweg nog wat ruzie met “haar” van de TomTom of was het onze ruzie met de Spaanse wegen. Vaak rotondes met 5 of meer uitgangen en ja, welke telt dan mee. “Zij” zegt dan ook nog vaak heel laat, verlaat hier de rotonde en ja, jammer rondje extra. Maar goed, door de smalle straatjes van Monachil uiteindelijk een grote parkeerplaats gevonden. Wandelschoenen aan en lopen maar. Er stond in het dorp een wandeling van 8 km aangeven, dat leek ons een mooi begin. De eerste kilometers zagen we steeds bordjes van de route staan. Daar kwamen we ook langs het paard van Sinterklaas (zie foto, hij heet wel anders op zijn Spaans[e-1f61c]). Maar bij een splitsing werd het heel onduidelijk. Gekozen pad steeds smaller en uiteindelijk liepen we op een smalle betonnen rand van een water irrigatie systeem. Toch weer op een pad terecht gekomen en we liepen voor mijn gevoel over het erf van een wijnboer. Daarna tussen de ranken en een poort uit. De volgende kruising was de aanwijzing onduidelijk en de Spanjaard die we het vroegen, wees rechtdoor met de toevoeging Granada. Dat laatste had ons moeten waarschuwen, maw 500 meter naar beneden verkeerd. Daarna een zware beklimming omhoog en kwamen we weer op de route. Verder ging het goed op een klein rondje extra na. In de afdaling nog een blaffende hond achter ons aan (maar die bijten toch niet…[e-1f628]). In het dorp gezocht naar een terrasje, maar die was vol. En we kwamen op het idee om naar een grotwoning te gaan met daarnaast een restaurant (tip van Nederlanders). Onderweg daar naar toe ontdekte Marie-Jose dat het restaurant pas om 1800 uur open ging. Dus maar omgekeerd en naar de camping gereden, met wederom ruzie met “haar” van de TomTom.

We konden gelukkig heerlijk in het zonnetje zitten en natuurlijk nog weer een spelletje (5-4 Eric) en het afgebroken potje van gisteren uitgespeeld (5-4 Marie-Jose). Deze laatste is eigenlijk niet geldig, vanwege opgave gisteren door Marie-Jose[e-1f92a].

En oh ja, het weer is nu prima, 20 Gr en zon. Morgen weer warmer, dus het gaat er eindelijk op lijken !

De komende dagen staat Granada op het programma.

• 25 Mei 2023 - 07:49

Marjolijn :

Klinkt prima. Heb je al eens gekeken naar de instellingen van 'haar' van Tomtom? Vaak werkt de snelste route beter dan de kortste. Of trap ik nu een open deur in?