Korte reisdag en de temperatuur stijgt…. - Reisverslag uit Ribas, Portugal van Marie-Jose en Eric Drijver - WaarBenJij.nu Korte reisdag en de temperatuur stijgt…. - Reisverslag uit Ribas, Portugal van Marie-Jose en Eric Drijver - WaarBenJij.nu

Korte reisdag en de temperatuur stijgt….

Door: Eric

Blijf op de hoogte en volg Marie-Jose en Eric

14 Juni 2023 | Portugal, Ribas

Na de ontzettend leuke dag van gisteren, rustig op gestaan. Wij hadden gisteren niets voorbereid voor ons vertrek, dus dat moest vandaag gebeuren. Rond 11 uur waren we zover en afscheid genomen van ons “hike” groepje. Alhoewel, Aad en Marion zien we morgen weer, want die komen ook naar de camping waar we nu staan. Heel voorzichtig het pad van de camping af, want inmiddels wisten we wel waar de grote kuilen zaten…

Portugal heeft meer bergen dan wij wisten, want ook nu weer links en rechts van de weg hoge bergen. Wij gingen van 500 meter naar 1000 en vervolgens weer naar 140 en weer terug naar de 1000 meter. Wij passeerden de Douro vallei, prachtige wijnvelden tegen de bergen.

In de aanwijzigingen van de camping stond, rijden tot aan de begraafplaats van Ribas en daar bellen naar de camping. Vervolgens zouden zij de caravan naar boven brengen, omdat het nogal steil was.

Klinkt simpel, maar wij zagen geen begraafplaats en de weg werd smaller en ging naar beneden. Wij zagen ook geen bordjes van de camping. Bij een smalle kruising even getwijfeld, maar de bocht kon. Uiteindelijk gestopt en gebeld en toen bleken we voor de ingang van de camping te staan. Schijnbaar hadden we de bordjes van de camping gemist, omdat we de TomTom volgden, zei de eigenaar…. Maar goed de weg naar de plek op de camping was wel heel steil en dus werd dat voor ons gedaan.

Toeval of niet, ook deze camping staat (net als de vorige) te koop. Helaas vanwege ernstige medisch klachten van de eigenaresse.

Het zijn grote plekken, heel rustig en prachtig uitzicht (incl prachtig zwembad). Luifel weer opgezet en we merken dat de temperatuur aan het stijgen is (komende dagen rond de 30 gr). Wat gelezen, spelletje (Marie-Jose 5-4) en gekookt. We zitten nog heerlijk buiten en krijgen net door dat Nederland in blessure tijd de 2-2 scoort[e-1f601].

• 15 Juni 2023 - 07:11

Marjolijn :

Hoe heet de camping? Ik denk dat wij hier in 2017 ook hebben gestaan. En dan hebben jullie wel langs hele smalle steile weggetjes gereden naar de camping.

• 15 Juni 2023 - 08:00

Eric: