Parijs here we come and here we are! - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Marie-Jose en Eric Drijver - WaarBenJij.nu Parijs here we come and here we are! - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Marie-Jose en Eric Drijver - WaarBenJij.nu

Parijs here we come and here we are!

Door: Eric

Blijf op de hoogte en volg Marie-Jose en Eric

06 Augustus 2016 | Frankrijk, Parijs

Parijs here we come and here we are!
Gisteravond eerst heerlijk gegeten met een chardonnay die wel iets kouder had mogen zijn. Daarna slapen met 7 man! in 1 ruimte. En dat viel reuze mee, alleen aan het einde van de nacht, een beetje last van een snurkende man. Als eerste opgestaan en al gauw ging iedereen opstaan. Nog een groepsfoto en wij gingen onderweg. Het was nog fris en we gingen eerst een lang stuk door een bos. Dus even goed doorfietsen om het warm te krijgen. Maar het was een prachtige route en we schoten goed op. De hele dag ging het fietsen makkelijk en waren de wegen goed. Onderweg eindelijk om half 11 een bakkie en voor het eerst sinds 2 dagen wifi. Helaas lazen we toen op de app een slecht bericht van iemand die ons dierbaar is. Dan is zo'n avontuur als de onze ineens niet meer zo in het middelpunt voor ons. We gaan zeker onderweg diverse kaarsjes zetten!
Het plan na 80 km te kijken hoe het ging en dan te besluiten. Al gauw hadden we allebei zoiets van en weer door naar Parijs. Via een heel lang stuk langs canal de Ourq kwamen we Parijs binnen, prachtig via een heel mooi fietspad. Toen werd het wel even zoeken. We kwamen bij de Centre Pompidu aan, via een voor de jongens bekend straatje. Vervolgens vragen en vragen en uiteindelijk gevonden het hostel, maar voor wel veel geld. Maar goed we zaten wel midden in Parijs op loopafstand van o.a. de Notre Dame. Na het douchen de stad in en we voelden ons al snel een toerist die heerlijk door Parijs aan het slenteren waren. Langs de Seine waar op Salsa muziek werd gedanst. Vervolgens even Notre Dame (morgen ochtend gaan we echt, als het wat rustiger is en voor de stempel!) bekeken van buiten. Overigens overal veel militairen met gevaarlijk uitziende wapens, ook werden we nog gecontroleerd.
Daarna een eettentje opgezocht, gegeten, mensen gekeken en ons verbaast over deze plotselinge overgang van Camino ganger naar toerist.
Het weer wordt ook steeds beter en warmer. Nu 2030 uur zitten we buiten op een binnenplein van het hostel, heel mooi. Al met al gaat het voorspoedig en hebben vandaag toch vrij moeiteloos 106 km gefietst, incl. diverse klimmetjes!