27/8 Leon en onze rustdag!
Door: Eric
Blijf op de hoogte en volg Marie-Jose en Eric
27 Augustus 2016 | Spanje, León
Vrijdag 27/8
Gisteravond toch even naar het centrum gelopen. We hadden foto's van de kathedraal by night gezien. Het was natuurlijk heel zwoel weer en 5 minuutjes lopen. En inderdaad de kathedraal is 's avonds prachtig met de verlichting (zie foto's).
Tja, en toen slapen in de hitte. Marie-José had er dit keer minder moeite mee dan Eric. Die zag om 2 uur nog dat het 2 uur was ....
Toch een vorm van uitslapen gedaan, tot ongeveer 9 uur. Daarna rustig ontbeten en naar San Marco gelopen (15-20 minuten). Dat is een kerk met daar aan vast een 5-sterren hotel (hetgeen ook onderdeel was van het geheel vroeger). Het was een belangrijke kerk voor pelgrims vroeger. De kerk had dan ook veel Jacobs schelpen op allerlei plaatsen. Het was een sobere kerk, zoals wij graag zien... Ook had het een prachtig koor, zoals Vader Jan graag had gezien. Daarna doorgelopen langs de rivier door een prachtig park, langs fontein (zie foto) en de winkelstraten in. En natuurlijk een thee en espresso double op een terrasje. En toen gingen we weer eens buiten onze 'comfort zone'. We gingen mee met het toeristische treintje door de stad! Ach ja, je bent een toerist of niet en je hoort nog eens wat. In het Spaans en Engels een bandje. De hele stad door naar bekende en minder bekende punten. Wat foto's kunnen maken. Daarna terug naar hostel, lunchen en siësta. Om een uur of half 5 richting stad en nu gingen we een ander gedeelte verkennen. Veel pleintjes, terrasjes en winkels, gewoon een leuke stad om door te lopen. En natuurlijk even een terrasje gepikt. En weer geconcludeerd dat we het goed hebben met zijn tweeën en dat dit een fantastische ervaring is, maar thuis is ook leuk. We besloten tot wederom zelf koken ( na al dat uiteten gaan ...). Dit keer pasta pesto, met een tomaten/komkommer salade, heerlijk.
Na het eten kwamen we in gesprek met 2 Nederlands meiden die hier vanaf maandag gaan studeren, hun minor (commerciële economie). Leuk gesprek over hun eigen keuzes en de keuzes voor het leuke leven in combinatie met werken. En ook over hun onbevangenheid naar het vinden van een appartement (ze hadden geluk, binnen een dag na aankomst geregeld). Het komt wel goed, met die instelling.
Morgen weer fietsen richting Astorga. Kijken hoe de benen voelen na een rustdag.
27 Augustus 2016 - 22:35
Susan Ruijter:
Hey Drijvertjes
Wat een prachtige reis maken jullie en respect voor de enorme inspanning en de wijze waarop jullie dit doen en over vertellen.
Onwijs mooi om te lezen.
Groetjes van Susan en de Patertjes -
28 Augustus 2016 - 13:30
Hetty Burger:
Hoi luitjes.
Ook ik lees iedere dag even jullie belevenissen.
Petje af hoor.
Genieten en afzien; that's life!
Heel veel plezier en succes verder.
Groetjes, Hetty.