Ronda, stortregen en weer mooi weer - Reisverslag uit Ardales, Spanje van Marie-Jose en Eric Drijver - WaarBenJij.nu Ronda, stortregen en weer mooi weer - Reisverslag uit Ardales, Spanje van Marie-Jose en Eric Drijver - WaarBenJij.nu

Ronda, stortregen en weer mooi weer

Door: Eric

Blijf op de hoogte en volg Marie-Jose en Eric

03 Juni 2023 | Spanje, Ardales

Relaxed opgestaan en wat gekeken en onderzocht naar onze plannen voor onze verdere trip. Maar daar volgt later wel info over[e-1f609]. Pas om uur of 11 gingen we richting Ronda. Een ritje van zo’n 3 kwartier, door een prachtig landschap. Het was mooi weer. Enorme velden van olijfbomen, afgewisseld met grote graanvelden in een zeer glooiend landschap met daar omheen hoge bergen. In Ronda aangekomen geparkeerd op een bewaakte parkeerplaats.

Ik ben hier 5 jaar geleden met Marc geweest, maar in eerste instantie herkende ik weinig. Het leek allemaal veel groter. Uiteindelijk herkende ik het plein in het centrum met de terrassen en de parkeergarage eronder. Daar hadden Marc en ik toen geparkeerd, een hele krappe garage! Een fotootje naar Marc opgestuurd en hij herkende het direct! Het zal de leeftijd wel zijn. Foto’s gemaakt van de kloof van Ronda en vesting muur en daarna door gelopen naar de Arena van de toreadors. In een zijstraatje geluncht, tapas warm en koud, maar viel een beetje tegen. Toen nog door het zeer gezellige Ronda gelopen en een souvenir gekocht, dat straks te zien is op onze veranda.

We waren het zat en terug naar de auto. Het werd steeds dreigender en bij de auto de eerste druppels (goed gepland dus[e-1f92a]).Nog even boodschappen gedaan, incl. een hele speciale crème voor Karin (heeft ze toch niet nodig, dacht ik[e-1f92d]).

En toen de terug weg…

Het bleef regenen, maar het ging steeds harder regenen, incl. zelfs wat hagelstenen. We zijn nog gestopt, want we zagen niets meer, zo hard regende het (incl. onweer). Bij de camping was het zo goed als droog, maar… Inderdaad nog een bak regen en na een uur weer een lekker zonnetje.

Geborreld met de buren die net aankwamen (mega camper), gegeten, spelletje (5-3 Marie-Jose) en nu wat lezen en[e-1f971].

• 04 Juni 2023 - 07:40

Karin: